INNAN TRÄDEN FALLER

Urpremiär 9 mars, Stora scenen

 

Birgitta Egerbladhs tillvägagångssätt är, precis som hennes konstnärliga uttryck, helt unikt. Utan titel eller färdigt manus, växer hennes föreställningar fram under en skapande process, i nära samarbete med ensemblen och dramaturgen Marie Persson Hedenius. Så exakt vad denna föreställning kommer handla om vet vi inte ännu. Säkert är dock att det blir urpremiär för en helt ny dansteaterföreställning i Birgittas originella och hyllade manér.

Koreografen, regissören och kompositören Birgitta Egerbladh har haft framgång med sina dansteaterföreställningar på en lång rad av landets scener. Bland annat Stockholms Stadsteater, Kungliga Baletten, Folkteatern Gävleborg, Uppsala Stadsteater, Unga Dramaten, Helsingborgs Stadsteater och senast Folkteatern Göteborg.

Hon är känd för sin nyskapande blandform av dans och teater och sitt sätt att utifrån det vardagliga kroppsspråket beskriva vardagens trivialiteter och människans smärtpunkter med både allvar och humor.

Så småningom med namn och handling

Birgitta Egerbladh har fått ett flertal prestigefyllda utmärkelser. 2001 tilldelades hon Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium och 2004 fick hon som första koreograf motta Svenska Dagbladets Thaliapris. 2005 fick hon Teaterkritikernas stora pris. 2013 utsågs hon till hedersdoktor vid Umeå Universitets humanistiska fakultet och 2017 fick hon motta Gannevikstipendiet.

Sedan 2008 har Birgitta Egerbladh samarbetat med humorgruppen Klungan. Bland annat i föreställningen Det är vi som är hemgiften som 2009 blev uttagen till Teaterbiennalen i Borås.

Foto: Morgan Norman

Köp biljett

 

INFORMATION

Regi och koreografi: Birgitta Egerbladh

Texter: William Shakespeare

Dramaturg: Marie Persson Hedenius

Scenografi: Katrin Brännström

Kostym: Linn Wara

Ljusdesign: Mikael Blohm

Medverkande: Jim De Block, Elin Bornell, Mikael Dahl, Lennart Eriksson, Nassim Meki, Annika Nordin

 

Ordinarie pris: 250 kr

Ungdom under 25 år: 100 kr

Student: 100 kr

Pensionär: 195 kr 

Teaterkort: 125 kr

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt