Föreställningar

 

Kontakt till varje pris

KONTAKT TILL VARJE PRIS

Premiär 23 september, Lilla scenen
En skruvad robotkomedi på metanivå när Borås Stadsteater blir först i världen med att låta en av rollerna spelas av en robot! Rollen som Fru Gregorius i den klassiska pjäsen Doktor Glas gestaltas sensationellt av den senaste tekniken från Sydkorea; en robot av modellen RX8 inom robotics in arts-konceptet. Utvecklade för att sällskapa människor och med ett toppmodernt algoritmsystem kan robotarna ta regi, härma, röra sig och prata exakt som regissören önskar.

 

Singin

SINGIN' IN THE RAIN

Premiär 30 sep 2017, Stora scenen. Gästspel från Jan Hjalmarsson och gänget!
Jan Hjalmarsson med ensemble gästar Borås Stadsteater med Singin' in the rain. Den har kallats ”Världens bästa musikalfilm”. Den är ikonisk. Den kommer till Borås. Musikalen tar sitt avstamp ur filmen ”Singin´ in the rain” från 1952 i regi av Stanley Donen och Gene Kelly.

 

Ursäkta oss

URSÄKTA OSS

Dansföreställning på Regionteater Väst, 16 oktober kl 19
En skruvad betraktelse från ett SFI-klassrum av Khamlane Halsackda för Dansnät Sverige.
Vad händer när människor från hela jordklotet samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska? Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformace; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration.

 

Bröderna Lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta

Premiär 9 december, Stora scenen
En fantasifull och magisk föreställning efter Astrid Lindgrens älskade barnbok. Skorpan vet om att han ska dö. Alla vet det. Hans storebror Jonatan vet det också och berättar för Skorpan om en magisk plats, någonstans på andra sidan stjärnorna. Där är det fullt av äventyr och allting är mycket bättre än på Jorden.

 

Antarktis

ANTARKTIS

Dansföreställning på Regionteater Väst, 2 november kl 13
En frostig föreställning för barn och familj av Regionteater Väst & Bohuslän Big Band, från 9 år. I föreställningen Antarktis bjuds publiken in till en istäckt värld. På scen finns 6 dansare och 14 musiker som tillsammans ger det karga landskapet liv.

 

Bastubaletten

BASTUBALETTEN - Här dansar vi inte

15 november, Stora scenen
Sommaren 2015 träffades fem tornedalska män för att basta och prata om livet. Sådär som man gör i Tornedalen. Men, de gjorde också något de aldrig gjort i bastun förr. De dansade.

 

Till OZ

TILL OZ

Dansföreställning på Regionteater väst, 8 dec kl 18 & 9 dec kl 13
VÄLKOMMEN TILL OZ! Ett dansäventyr för barn och vuxna av Regionteater Väst, från 10 år.
Favorit i repris! Nu hälsar Regionteater Väst er åter in i den magiska sagovärld som baserats på klassikern Trollkarlen från Oz, i koreografi av Örjan Andersson.

VÅREN 2018

Processen

PROCESSEN

Premiär 17 mars, Lilla scenen
Av Tova Gerge, Ebba Petrén & Gabriel Widing, baserad på Franz Kafkas roman.
Kliv in i Kafkas huvud tillsammans med scenkonstkollektivet Nyxxx, när en av världens mest kända och absurda kriminalgåtor spelas med dubbla perspektiv.

 

Massakerguden

MASSAKERGUDEN
Premiär 21 april, Lilla scenen
Rakbladsvass satir och träffsäker komik av Yasmina Reza.
Lille Ferdinand har slagit ut framtänderna på sin klasskamrat, Bruno.Nu träffas föräldrarna för att i lugn och ro, på ett civiliserat sätt, lösa konflikten över en kopp kaffe, i det ena parets perfekta hem.

 

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt