Föreställningar

 

VÅREN 2018

Processen

PROCESSEN

Premiär 17 mars, Lilla scenen
Av Tova Gerge, Ebba Petrén & Gabriel Widing, baserad på Franz Kafkas roman.
Kliv in i Kafkas huvud tillsammans med scenkonstkollektivet Nyxxx, när en av världens mest kända och absurda kriminalgåtor spelas med dubbla perspektiv.

 

Massakerguden

MASSAKERGUDEN

Premiär 21 april, Lilla scenen
Rakbladsvass satir och träffsäker komik av Yasmina Reza. Lille Ferdinand har slagit ut framtänderna på sin klasskamrat, Bruno.Nu träffas föräldrarna för att i lugn och ro, på ett civiliserat sätt, lösa konflikten över en kopp kaffe, i det ena parets perfekta hem.

 

Gemensamma hjärtslag

GEMENSAMMA HJÄRTSLAG - Sykkeessä sydämen kahden

Fre 16 februari kl 19, Lilla scenen
Sångföreställning baserad på en fiktiv utväxling av kärleksbrev mellan diktaren Eino Leino och författarinnan L. Onerva (pseud.) Föreställningen har fått mycket beröm och positiv feedback från publiken. Den är utvald som en del av programutbudet i ”Finland 100 år” och ingår således i jubileumsårets officiella utbud.

 

Kainos sång

KAINOS SÅNG

Tis 27 mars kl 19, Lilla scenen
Se den otroligt aktuella föreställningen om flyktingströmmar, splittrade familjer och Kaino.
Ett gästspel från Skottes Musikteater från 6 år.

 

Ichos

ICHOS

6 mars kl 19.00
Dansföreställning på Regionteater Väst av Virpi Pahkinen och Mika Takehara.
Ikoniska Virpi Pahkinen har turnerat till över 45 länder och hennes unika dans har fascinerat publik världen över. Hennes konstnärskap präglas av asiatisk estetik förenad med samtida dans och mysticism. I verket Ichos ingår både ett solo och en duett med dansaren Pontus Sundset och scenen delas även med den världsberömda slagverkaren Mika Takehara, känd för sin fantastiska musikalitet och danslika framträdanden. 

Lilla Spöksonaten

LILLA SPÖKSONATEN

10 mars kl 11.00
Dansföreställning på Regionteater Väst. Ett spökigt, mystiskt och läskigt dansmysterium med inspiration från Strindbergs klassiska drama - Spöksonaten
 

9

9 - Av kanadensiska kompaniet Cas Public

3 maj kl 19
Dansföreställning på Regionteater Väst. Beethoven var döv när han skrev den 9:e symfonin. Med utgångspunkt i detta har det kanadensiska danskompaniet Cas Public inlett en djärv känsloresa där koreografen Hélène Blackburn har tagit det ovanliga steget att använda en av dansarnas hörselskada som en utgångspunkt för sin nya skapelse där vi får möta modern dans, opera och musik.

BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt