Borås Stadsteater söker projektledare

till Kulturförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2015-06-14. (Ref nr 22:2015:6)


Arbetsplats: Borås Stadsteater har till uppdrag att producera teater med hög konstnärlig kvalitet.
Vi ska nå så många medborgare som möjligt samt vidga allmänhetens intresse för kulturella upplevelser i samverkan med andra aktörer inom och utom Borås Stad. Borås Stadsteater leds av teaterchefen och tillsammans med teknisk ledare och konstnärlig ledare utgör dessa funktioner teaterns ledning.

Teatern har en budget på ca 32 miljoner kronor och sysselsätter ungefär 100 personer på ett år, inklusive frilansare. På ett år producerar teatern sex till sju produktioner och tar även emot flertal gästspel samt hyr ut lokalerna för föreläsningar och konferenser. Teatern har två scener – den stora scenen har plats för ca 500 besökare och den lilla scenen har plats för ca 120 besökare. Borås Stadsteater ligger beläget i Kulturhuset där du även finner Konstmuseet och Stadsbiblioteket

Anställningsvillkor: Tjänsten är ett vikariat på 100 procent av heltid under ordinarie innehavares tjänstledighet, dock längst t.o.m. 2016-05-31. Tillträde 2015-08-10.

Arbetsuppgifter: Du kommer att planera och samordna teaterns olika produktioner och ansvara för schemaläggning för den konstnärliga personalen. Du kommer också att förhandla och förbereda för kontraktsskrivning och boka resor för extern konstnärlig personal, samt boka gästspel och ansvara för lokal- och lägenhetsuthyrningarna. Du är även teaterns representant gällande olika samarbeten med Kulturförvaltningen.  I tjänsten ingår inget budgetansvar.

Kvalifikationer: Vi vill att du har lämplig akademisk utbildning samt erfarenhet av projektledning inom kulturområdet. Du ska ha stor erfarenhet av teaterns olika processer. Kunskap i planeringsverktyget Time-Edit är meriterande. Vi ser också att du har erfarenhet av att söka bidrag. Det är också viktigt att du har förmåga att bidra till hela teaterns utveckling samt ser samarbete som en förutsättning för en god och kreativ arbetsmiljö.

Borås Stadsteater eftersträvar en jämställd arbetsplats.

Upplysningar lämnas av Marie Nyman, teaterchef, 033-35 76 65  eller
Lars G Svensson, facklig företrädare, 0733-10 30 10 

Välkommen med din ansökan senast 2015-06-14.

TILL ANSÖKANBILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt