Borås Stadsteater söker skräddare

Kulturförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2014-11-19. (Ref nr 22:2014:11)


Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2014-12-01.

Borås är en dynamisk stad med rikt kulturliv. Borås Stadsteater har en repertoar som innehåller såväl klassisk som modern dramatik. Uppdraget är att producera teater med hög konstnärlig kvalitet som når så många medborgare som möjligt liksom att vidga allmänhetens intresse för kulturella upplevelser i samverkan med andra aktörer inom och utom Borås Stad. Arbetet med att införliva Borås Stads Vision Borås 2025 och Kulturprogrammet 2013-2016 i teatern är spännande uppgifter och pågår löpande. Teatern har en budget på ca 32 miljoner kronor, ett 30-tal medarbetare och årligen produceras 5-6 produktioner för stora och lilla scenen. Borås Stadsteater har en repertoar som innehåller såväl klassisk som modern dramatik. Uppdraget är att producera ett utbud av teater med hög konstnärlig kvalitet som når så många medborgare som möjligt. Borås Stadsteater ligger i Kulturhuset där även Konstmuseet och Stadsbiblioteket är belägna.Vi söker en ny medarbetare till teaterns kostymavdelning. Det innebär att du kommer att få arbeta med teaterns samtliga produktioner på både lilla och stora scen. Ditt arbete sker i tät kontakt med pjäsernas kostymdesigners och avdelningsansvarig. Du kommer att ställas inför utmaningar som kräver kreativitet, uppfinningsrikedom och god stilkänsla. Vi tillverkar kostymer både från epok och från modern tid.

Kulturförvaltningen arbetar aktivt med likabehandling och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Den huvudsakliga uppgiften är tillverkning av teaterkostym.

Kvalifikationer: Utbildad herr och damskräddare med gesällbrev. Det krävs också tillskärarutbildning eller god erfarenhet av tillskärning. Vi vill att du har erfarenhet av teaterskrädderi och har vana av att arbeta självständigt såväl som i ett arbetslag. Vi ser kunskap i kostymhistoria som meritererande och vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga och är ansvarsfull. Erfarenhet från teaterproduktion.

Upplysningar lämnas av kostymmästare Johanna Ramsin, tfn 0768-88 76 63. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2014-11-19.

TILL ANSÖKAN


BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt