Borås Stadsteater söker konstnärlig ledare

Kulturförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2014-11-07. (Ref nr 22:2014:9)


Anställningsvillkor: Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 100 procent av
heltid t.o.m. 2018-07-31. Tillträde 2015-08-01.


Borås är en dynamisk stad med rikt kulturliv. Borås Stadsteater har en repertoar som innehåller såväl klassisk som modern dramatik. Uppdraget är att producera teater med hög konstnärlig kvalitet som når så många medborgare som möjligt liksom att vidga allmänhetens intresse för kulturella upplevelser i samverkan med andra aktörer inom och utom Borås Stad. Arbetet med att införliva Borås Stads Vision Borås 2025 och Kulturprogrammet 2013-2016 i teatern är spännande uppgifter och pågår löpande. Teatern har en budget på ca 32 miljoner kronor, ett 30-tal medarbetare och årligen produceras 5-6 produktioner för stora och lilla scenen. Borås Stadsteater ligger i Kulturhuset där även Konstmuseet och Stadsbiblioteket är belägna.

Arbetsuppgifter: Som konstnärlig ledare hos oss kommer du att leda en kreativ och ständigt utvecklande verksamhet med hög kvalitet, nytänkande och mångkulturell öppenhet. Du är direkt underställd teaterchefen och har ansvaret för teaterns konstnärliga utveckling. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att formulera teaterns konstnärliga linje, lägga repertoar, regissera två pjäser per spelår alternativt utföra annat konstnärligt arbete av samma omfattning exempelvis textbearbetning, ansvara för att ge förslag på kompetensutveckling för den konstnärliga personalen samt omvärldsbevaka området och hålla dig uppdaterad på ny dramatik.

Kvalifikationer: Vi söker en kreativ, drivande och kommunikativ person med visioner och som har förmåga att samarbeta i både gemensamma och gränsöverskridande projekt. Lämplig akademisk utbildning eller bred erfarenhet inom fältet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav. Du har erfarenhet av teaterarbete i ledande ställning, förmåga att se och utveckla teaterns personal samt har visioner för det konstnärliga arbetet och utvecklingen av teatern. Det är ett krav att du har gedigen erfarenhet som regissör och vi ser dramaturgerfarenhet som meriterande. Förmåga att se helhet samt att ha en vilja att samarbeta inom och utom Kulturförvaltningen är viktiga förutsättningar. Tjänsten är på heltid med ett förordnande på tre år. Tillträde i augusti 2015.

Upplysningar lämnas av teaterchef Marie Nyman, tfn 033-35 76 65 eller facklig företrädare Lars G Svensson, mobil 0733-10 30 10.

Välkommen med din ansökan senast 2014-11-07


TILL ANSÖKAN


BILJETTKASSAN
033 35 35 35

VÄXEL
033 35 70 00


NYHETSBREVLämna följande fält tomt